Varjoviikuna pudottelee lehtiä

Varjoviikunani on pudotellut lehtiänsä tasaisee tahtiin nyt jo parisen viikkoa. Lehtien tyvät ovat yleensä mustat mutta itse lehdet vielä suurimmalta osin täysin vihreitä, osa lehdistä on menettänyt hieman väriään paikoittain. Niin uusia kuin vanhoja lehtiä putoilee. Kasvia on kasteltu muutaman viikon välein ja sijaitsee ikkunan vieressä. Kasviravinnetta on annettu myös. Mikä juttu?

Ville

Kommentit

 • Hei Ville!

  Kiitos kysymyksestäsi. Kuulostaa siltä, että huolehdit kasvistasi hyvin. Varjoviikunan ympäristön äkillinen muutos, kuten lämpötilan vaihtelu, veto tai siirto uuteen paikkaan, voi aiheuttaa stressiä kasville ja johtaa lehtien pudotteluun. Mustiksi muuttuvien ja putoavien lehtien syyksi viittaisin usein kylmään tai vetoon. Jos kasvi on sijoitettu ikkunan läheisyyteen, tämä voi olla yksi mahdollinen selitys.

  Lisäksi muistutan vähentämään kastelua päivien pimentyessä. Vaikka varjoviikunat tarvitsevat säännöllistä kastelua, niiden juuristo ei saisi olla jatkuvasti liian märkä. Liiallinen tai epäsäännöllinen kastelu voi myös aiheuttaa lehtien pudottelua.

  Mukavaa päivänjatkoa!
  Nadja Hortonomi
 • Huoneistossa on lämmin ja ikkunan takana ei ole suoraan ulkoilma vaan välissä on parveke, joten en usko että kylmyys on vaikuttava tekijä. Olen kastellut kasvia noin 2vko välein uppokastelulla ja antanut valuttaa ylimääräisen veden pois. Voiko kasvissa olla jokin sairaus?
  Ville Aalto
 • Hei!

  Kiitos vastauksestasi. Onko sinulla kuvaa koko kasvista? On vaikea määrittää tarkalleen, mikä voisi olla ongelma. Kyse voi esimerkiksi olla myös sienitaudista. Sienitaudit viihtyvät kosteassa ympäristössä, joten varmista, että kasvin multa ei ole liian märkä.
  Nadja Hortonomi
 • Kastelin kasvin juuri eilen joten multa on vielä hieman kosteahkoa. Multa kuivuu hyvin kasteluiden välissä.

  Ville Aalto
 • Kiitos kuvasta!

  Varjoviikuna vaikuttaa erittäin terveeltä. En myöskään havaitse mitään sienitaudin merkkejä, joten lehtien pudottelu voi luultavasti johtua tilapäisestä stressistä. Jos mahdollista, harkitsisin kasvivalaisimen käyttöä talvella, mutta muutoin jatkaisin samalla hoitorutiinilla!
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.