Sitruunapuu ja posliinikukka

Huomasi pari viikkoa sitten sitruunapuun olevan täynnä valkoista kasvustoa. Kasvusto oli venyvää ja tahmeaa. Vein sitruunapuun ulos ja suihkutin niin hyvin kuin pystyin. Sain suurimman osan pois. Annoin olla ulkona useamman päivän. Toin takaisin sisälle ja vein eri huoneeseen. Kasvisto palasi ja sitruunapuu siirrettiin takaisin ulos. Kasvusto näyttää muuttuneen ulkona karvaisemmaksi.

Huomasin pari päivää sitten posliinikukassa olevan samaa kasvustoa. Kasvustoa on enimmäkseen rungojen välissä sekä lehden ja rungon välissä. Jonkin verran myös lehdissä. En pysty siirtämään posliinikukkaa muualle. Muissa kasveissa ei näytä olevan kasvustoa.

Mikä sairaus on kyseessä ja miten häädän sen pois?

Martikainen

Kommentit

 • Hei!

  Voi ei, näyttää siltä, että olet saanut villakilpikirvoja kasveissasi. Tässä muutamia vinkkejä:
  1. Eristä kasvi: Aloita eristämällä kasvi, jolla on villakilpikirvoja, omaan huoneeseensa estääksesi niiden leviämisen muihin kasveihin.
  2. Käsittely käsin: Poista kilpikirvat huolellisesti käsin, erityisesti lehtien hangoista. Tarkista myös lehtien alapuolet ja silmut.
  3. Suopaliuos: Valmista vahvempi suopaliuos ja levitä se suoraan kasviin. Voit sekoittaa seuraavat ainekset:
   • 2 osaa vettä
   • 2 osaa suopaa
   • 3 osaa punaista spriitä (esim. sinol)
  4. Torjunta-aine: Voit myös kokeilla tuhohyönteisten torjunta-ainetta, kuten Spruzit, joka on suunniteltu myös villakilpikirvojen torjuntaan.
  5. Biologinen torjunta: Voit harkita biologista torjuntaa villakilpikirvoja vastaan käyttämällä hyötyeliöitä, kuten Cryptolaemus montrouzieri (Amerikanleppäpirkko).
  Toivotamme onnea torjuntaan! 🍀
  Nadja Hortonomi
 • Hei,
  Voinko käyttää pellavaöljysuopaa suopaliuoksen suopana?
  Martikainen
 • Moi! Kyllä, pellavaöljysuopaa pitäisi toimia hyvin 🌻
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.