Sitrus-/ appelsiinipuu

Hei! Haluaisin tietää, onko teillä niitä myynnissä,- ja ovatko appelsiinit syötäviä vai koristeita? Onko puu helppohoitoinen?
Anna

Kommentit

 • Hei Anna!

  Kiitos kysymyksestäsi. Valikoimassamme on monta erilaisia sitruspuita ja hedelmät ovat syötäviä. Sitrukset voivat olla hieman haastavia, mutta helppoja jos hoitotoimet noudatetaan.
  Sitruunapuu vaatii paljon valoa, joten ruukkuun istutettu puu kannattaa siirtää kesäksi ulos aurinkoiseen ja suojaisaan paikkaan ja mullan tulisi olla aina hieman kosteaa. Kannattaa myös käyttää sitrusravinnetta.

  Kun yöt viilenevät ja pakkaset alkavat lähestyä, on aika siirtää sitruspuut, sisätiloihin. Lue lisää sitruunaan talvehtimisesta.

  Toivottavasti tämä on avuksi. Mukavaa alkanutta viikkoa! 🌼
  Nadja Hortonomi
 • Hei! Minulla on sitruunapuu, johon on nyt kesän aikana ilmestynyt ruskeita "kuplia" lehtien alle sekä oksiin. "kuplat" ovat ikäänkuin onttoja ja lähtevät helposti pyyhkäisemällä irti. Osaatteko sanoa ovatko nämä jotain ötökän munia vai mistä nämä voisi johtua?
  Daniela
 • Hei Daniela,

  Kuulostaa silti, että kyseessä voisi olla kilpikirvoja. Jos lähetät kuvan "kuplista", voin vielä vahvistaa.

  Palataan asiaan! 🌻
  Nadja Hortonomi
 • Hei, liitteenä kuva.
  pikaisella googlailulla näytit osuneesi oikeaan, mikähän avuksi?
  Daniela
 • Voi ei. Kilpikirvat ovat hieman vaikeammin torjuttava laji, sillä tämän lajin edustajilla on kovat kilvet. Jos kasviisi on ilmestynyt useampi kuin vain muutama kilpikirva suosittelemme heittämään kasvin pois. Jos haluat yrittää pelastaa kasvisi, aloita eristämällä ötökkäinen huonekasvi omaan huoneeseen ja tee kasville perusteellinen käsittely poistamalla käsin kaikki löytämäsi kilpikirvat, erityisesti lehtihangoista. Tarkista myös lehtien alustat ja silmut.

  Tee vahvempi suopaliuos ja levitä suoraan kasviin:
  • 2 osaa vettä
  • 2 osaa suopaa
  • 3 osaa punaista spriitä

  Biologisena torjuntana villakilpikirvoihin voit käyttää myös hyötyeliöitä, kuten Cryptolaemus montrouzieri (Amerikanleppäpirkko). Lisää tietoa torjuntaeliöstä täältä.

  Voit myös lukea lisää tuholaisten torjunnasta täältä.
  Toivottavasti tämä on avuksi sinulle 🍀
  Nadja Hortonomi
 • Sitruunapuuni on pudottanut lähes kaikki lehtensä kun siirsin sen sisään. Lämpötila on hyvä, mutta luulen että pimeys on syynä, Pystyykö sen vielä pelastamaan?
  Marjukka
 • Hei Marjukka!

  Kiitos kysymyksestäsi. Oletan myös, että pimeys on todennäköisin syy sitruunapuun lehtien tippumiseen. Niin kauan kuin oksat ovat edelleen vihreitä, puu voi kasvattaa uusia lehtiä. Ilman lehtiä on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota kasteluun - anna mullan kuivua hyvin kastelukertojen välissä. Jos mahdollista, tarjoa myös kasville lisävaloa.

  Toivottavasti sitruunapuusi voi pian paremmin 🍋
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.