Siirry uusimpaan kommenttiin

Siroliuska-araliassa varret muuttuvat ruskeiksi ja lehtiä tippuu

Miksi kasvissa varret menevät tummanruskeiksi ja kasvi tiputtaa kokonaisia oksia? Kasvi on ollut meillä vajaa 2 kk ja yli puolet kasvista on jo kuihtunut. Onko tumma väri oksissa liikakastelua? Katselemme n. 1-2 krt/vko. Varret muuttuvat tummanruskeiksi (ja vähän ilmaiseksi).

Kristiina

Kommentit

  • Hei Kristiina!

    Kiitos yhteydenotostasi. Onpa ikävä kuulla, että araliasi ei näytä voivan hyvin.

    Näyttää siltä, että araliallasi on sieni- ja/tai bakteeri-infektio. Tämä johtuu yleensä siitä, että kasvia on ylikasteltu tai ruukku ei tyhjennä vettä tarpeeksi nopeasti.
    Voit yrittää pelastaa kasvin puolittamalla veden määrän ja kastelukertojen määrän.

    Siroliuska-aralia viihtyy valoisassa, muttei suorassa auringonpaisteessa. Se ei kestä märkyyttä, joten mullan on annettava kuivahtaa kastelukertojen välissä. Lehtiä kannattaa suihkutella silloin tällöin, jotta kasvi voisi hyvin. Kasvi karistaa yleensä talvella lehtiään valon vähyyden takia.

    Toivottavasti nämä vinkit auttavat araliasi voimaan paremmin! 🍀
    Nadja Hortonomi
  • Kiitos vastauksesta!

    Mitenkähän usein kasville uskaltaa antaa vettä ja kuinka paljon kerralla? Mikä olisi helppohoitoisempi vastaavanlainen kasvi?


    Kristiina
  • Hei Kristiina!

    Kastelutarve vaihtelee kasvin koon, valon määrän ja lämpötilaan mukaan. Yleisesti ottaen voit kastella siroliuskaaraliaa noin joka toinen viikko, mutta tärkeintä on tarkkailla kasvia ja sen kasvualustaa. Koska kasvi sietää kuivuutta, on parempi pitää sitä hieman liian kuivana kuin liian märkänä.

    Paras tapa välttää, että kastellaan liikaa, on tunnustella miltä multa tuntuu. Kastelutarpeen yhteydessä tunnustelet multaa niin, että pintamulta on kuivahtanut. Tunnustelemalla ruukun painoa voit myös päätellä kastelutarpeen. Mikäli multa on märkää, vältä lisäkastelua. Kaada aina pois ylimääräinen vesi, jotta vältät juurien tukehtumisen ja kasvin kuihtumisen. Kosteusmittarista näkee myös nopeasti ja kätevästi, kaipaavatko kasvit kastelua.

    Jos etsit helppohoitoisempaa kasvia, suosittelen kultaköynnnös ja rönsylilja.
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.