Punainen japaninvaahtera

Ostin tällaisen Plantagenista vuosi sitten keväällä ja istutin sen isoon ruukkuun (kartiomallinen, 60 cm korkea) ulos terassille.  Ekana kesänä se kasvoi todella paljon ja lehdet olevat isot ja rehevät. Kasvi vaikutti talvehtivan hyvin (pakkaspeitteen turvin) mutta tänä kesänä se ei kasvanut laisinkaan ja lehdetkin ovat kooltaan puolet siitä, mitä olivat viime vuonna. En ole antanut lisäravinnetta, olisiko pitänyt? Vai onko ruukku liian pieni? Vai miksiköhän kasvi ei voi enää yhtä hyvin. Toinen kysymys: jos haluan pitää puun matalana, voinko leikata sitä vai onko niin, että lehtiä kasvaa vain oksien latvoihin ja jos niitä leikkaa pois ja vain rungot jää, runkoihin ei kasva enää lehtiä?
Pia

Kommentit

  • Hei Pia!

    Kiitos kysymyksestäsi. Japaninvaahtera voi kasvaa suhteellisen nopeasti, ja ruukun koko voi vaikuttaa sen kasvuun, jos juuristo ei enää mahdu kasvamaan nykyisessä ruukussa. Lisäksi, vuoden kuluttua istutuksesta, japaninvaahtera saattaa hyötyä lisäravinteista. Voit harkita syyslannoitteen lisäämistä, sillä se auttaa kasvia valmistautumaan talven tuloon ja edistää ensi vuoden kasvua.

    Jos haluat pitää puun matalana, voit leikata oksia ja latvoja varovaisesti. Kevät on yleensä suosituin aika leikata japaninvaahteraa, koska leikkaaminen ennen kasvukauden alkua antaa puulle mahdollisuuden kasvaa nopeasti uuden kasvukauden aikana. Älä poista liikaa oksia kerralla, sillä liian voimakas leikkaus voi aiheuttaa stressiä puulle.

    Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua. Mukavaa syksyä! 🍂
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.