Pikku Kentiapalmu

Minulla on 3 vuotta sitten ostettu pikku Kentiapalmu, mutta se ei ole kasvanut ollenkaan ko. aikana. Siinä on 7 oksaa ja korkein/pisin on noin 60 cm korkea muut noin 40 cm. Muutaman kellastuneen/lakastuneen lehden olen poistanut pari vuotta sitten. Nyt kaikki lehdet ovat vihreitä. Kastelu on kohtuullista, multa ei ole märkä eikä kuiva, mutta en ole antanut ollenkaan ravinnetta. Mitä voin tehdä ettei se kuole ja kasvaisi kokoa ja tulisi uusia lehtiä?
Arja

Kommentit

 • Hei Arja!

  Kiitos kysymyksestäsi. Kentiapalmu voi kasvaa hitaasti, on normaalia, että se ei kasva paljon tai tuota uusia lehtiä vuosien aikana. Kuulostaa siltä, että olet hoitanut kasvisi hyvin. Kuitenkin, jos haluat edistää sen kasvua ja terveyttä, voit harkita seuraavia toimenpiteitä:
  1. Lannoitus: Voit harkita kevyttä lannoitusta kesäkuukausina kasvukaudella. Käytä tasapainoista sisäkasvilannoitetta ohjeiden mukaan. 
  2. Lehtien hoito: Pidä lehdet puhtaina pyyhkimällä niitä tarvittaessa kostealla liinalla.
  3. Uudelleenistutus: Jos haluat kannustaa kasvia kasvamaan, voit harkita ruukun vaihtamista hieman suurempaan, jotta juurilla on tilaa kasvaa. 
  Ole kärsivällinen ja jatka huolehtimista kasvista niin uusia lehtiä luultavasti on pian tulossa. Toivottavasti tämä on avuksi sinulle. Mukavaa kesää! ☀

  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.