Siirry uusimpaan kommenttiin

Perennojen siirto toiseen kasvupaikkaan

Noin kolme vuotta sitten istutetut kukat kuten palavarakkaus, tiikerinlilja pitäisi siirtää maanrakennustyön tieltä toiseen paikkaan. Kuinka tämä onnistuu niin, etteivät kasvit kuolisi?
Kiitos!
Satu

Kommentit

 • Hei Satu!

  Kiitos kysymyksestäsi. Perennojen siirtäminen on suhteellisen helppoa ja tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa:

  • Paras aika siirtää perennoja on yleensä kevät tai syksy, kun sää on viileämpi ja kosteutta on enemmän saatavilla.
  • Valmistele uusi kasvupaikka kaivamalla sopivan kokoinen kuoppa ja sekoittamalla siihen kompostia tai lannoitetta. Kastele aluetta hyvin ennen istuttamista.
  • Kaiva perennat huolellisesti ylös, yrittäen säilyttää juuret mahdollisimman kokonaisina.
  • Istuta perennat uuteen kasvupaikkaan samalle syvyydelle kuin ne olivat aiemmin ja täytä kuoppa hyvällä mullalla. Paina multa kevyesti tiiviiksi ja kastele perennat perusteellisesti.
  Uudet istutukset tarvitsevat runsaasti vettä, joten muista kastella niitä säännöllisesti erityisesti ensimmäisten viikkojen aikana.
  Nadja Hortonomi
 • Kiitos ohjeista ja hyvästä palvelusta!😊
  Satu
 • Kullerot pitäisi siirtää toiseen paikkaan. Voiko ne siirtää kukinnan aloitettus vai nupulla ollessa? Jos siirrän ne toiseen kukkapenkkiin, kuinka lannoitan ne siirron yhteydessä?
  Riitta
 • Hei Riitta!

  Kulleroita voi siirtää milloin tahansa, mutta paras aika on yleensä kukinnan jälkeen. Jos siirrät ne nupulla ollessa tai kukinnan aikana, ole erittäin varovainen, ettet vahingoita kasvin juuristoa.

  Siirron yhteydessä, kastele hyvin ja varmista, että saat siirrettyä mahdollisimman suuren osan juuristosta mukaan. Lannoita kulleroita kevyesti, voit käyttää esimerkiksi puutarhalannoitetta. Noudata lannoitteen pakkauksen ohjeita oikean annostelun varmistamiseksi.

  Uudet istutukset tarvitsevat runsaasti vettä, joten muista kastella niitä säännöllisesti erityisesti ensimmäisten viikkojen aikana. 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.