Peikonlehti juo liikaaIstutin viikko sitten peikonlehden isompaan ruukkuun ja vaihdoin normaalin ruukun kokonaan altakasteluruukuksi. Nyt peikonlehti on viikon nokottanut vettä lehdistä enkä tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Se juo itse tuolta ja juo ihan liikaa.
Nadya

Kommentit

 • Hei Nadya!

  Kiitos yhteydenotostasi. Peikonlehti kyllä juo niin paljon vettä kuin on saatavilla. Suosittelisin antamaan altakasteluruukun säiliö olla tyhjänä aina kastelujen välissä niin veden tippunminen lehdistä todennäköisesti loppuu. Toivottavasti tämä on avuksi. Mukavaa kesää! ☀
  Nadja Hortonomi
 • Hei. Ostin 3 viikkoa sitten peikonlehden, kysyisin milloin pitää vaihtaa isompaan ruukkuun? On siis nuori, pieni vielä. Mikä multa jne. 😀

  Sirpa
 • Hei Sirpa!

  Kiitos kysymyksestäsi. Yleensä kasvit pärjäävät ostoruukussa melko pitkään. Luulisin, että on sopivampaa hetki vaihtaa ruukku syksyllä tai keväällä, riippuen siitä, miten kasvi on kasvanut nyt tulevan kesän aikana. Huomaat tarpeen uudelleenistutukseen, kun juuret alkavat työntyä ulos ruukun pohjasta.

  Viherkasvimulta on varma valinta, mutta jos haluat lisätä multaan ilmavuutta (erityisesti jos kastelu taipuu olemaan liian runsasta), perliitti tai ruukkusora on hyvä lisä multaan.

  Toivottavasti tämä vastaa kysymyksesi! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.