Ovatko nämä villakilpikirvoja?


Haluaisin saada varmuuden että ovatko nämä kuvan tuholaiset mitä? Näitä on minulla sitruspuissa.
Elsa

Kommentit

 • Hei Elsa!

  Kiitos kysymyksestäsi ja kuvista. Kyseessä ovat kilpikirvat.

  Kilpikirvat ovat hieman vaikeammin torjuttava laji, sillä tämän lajin edustajilla on kovat kilvet. Jos kasviisi on ilmestynyt useampi kuin vain muutama kilpikirva suosittelemme heittämään kasvin pois. Jos haluat yrittää pelastaa kasvisi, aloita eristämällä ötökkäinen huonekasvi omaan huoneeseen ja tee kasville perusteellinen käsittely poistamalla käsin kaikki löytämäsi kilpikirvat, erityisesti lehtihangoista. Tarkista myös lehtien alustat ja silmut.

  Tee vahvempi suopaliuos ja levitä suoraan kasviin:
  • 2 osaa vettä
  • 2 osaa suopaa
  • 3 osaa punaista spriit
  Voit myös lukea lisää tuholaisten torjunnasta täältä.
  Nadja Hortonomi
 • Kiitos! Onneksi nyt varmistin. Ne olivat ehtineet levitä kaikkiin sitruspuihin. Näyttää että sain ne osasta pois kokonaan. Yhdessä niitä on lisää. Olisiko helpointa repiä kaikki lehdet ja sitten käsitellä kasvi uudelleen? Jos sillä pelastaisi helpommin. Minulla on 5 puuta. Olen käyttänyt provanto torjuntapuikkoja sekä substral suihketta. Eli nyt pitää eristää se yksi puu jos se on ainoa missä niitä enää on. Voiko tämän taistelun vielä voittaa? Osa niistä kirvoista on kuollut mutta uusia oli jo.
  Elsa
 • On harmillista kuulla, että kilpikirvat ovat aiheuttaneet haasteita sitruspuissasi. Nämä tuholaiset voivat olla sitkeitä vastustajia, mutta niiden hallinta on mahdollista. Jos huomaat, että kilpikirvat ovat keskittyneet tiettyyn osaan kasvia, voit harkita vaurioituneiden lehtien ja oksien leikkaamista ja poistamista. On tärkeää ymmärtää, että kilpikirvoista eroon pääseminen voi olla aikaa vievä prosessi, ja jatkuva seuranta on avainasemassa, jotta voit estää niiden leviämisen.

  Toivottavasti onnistut voittamaan taistelun kilpikirvoja vastaan! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.