Oliivien poiminta-aika

Keväällä Plantagenista ostamani pieni oliivipuu on nyt täynnä oliiveja. Puu on vielä aurinkoisella ja lämpimällä lasitetulle eteläterassilla. Milloin oliivit kannattaa poimia?  Onko muita vinkkejä? Aiemmin oliivipuuni ovat melko lailla surkastuneet talvehtimisesta liian lämpimissä sisätiloissa.

Pia

Kommentit

  • Hei Pia!

    Kiitos kysymyksestäsi. Tiedät, että oliivit ovat valmiita, kun ne alkavat muuttaa väriä. Usein ne alkavat vihreinä ja muuttuvat sitten vähitellen punaisiksi tai purppuraisiksi, melkein mustaksi. Kypsät oliivit ovat myös yleensä hieman pehmeämpiä kuin raakat oliivit. Voit kokeilla puristaa oliiveja varovasti sormillasi; jos ne antavat periksi helposti, ne saattavat olla valmiita.

    Oliivipuut tarvitsevat talvella lepokauden eivätkä yleensä siedä liian lämpimiä sisätiloja. Yritä pitää ne viileässä ja valoisassa paikassa talvella ja vältä liian kuivaa ilmaa. Tämä auttaa säilyttämään oliivipuusi terveenä talven yli.

    Lisää vinkkejä löydät täältä.

    Mukavaa syksyä! 🍂
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.