Miten istutan daaliat?

Olen ostanut daaliamukuloita ja ajattelin istuttaa ne parvekkeelle. Mitä teen?
Marja

Kommentit

 • Hei Marja!

  Kiitos kysymyksestäsi. Ihana kuulla, että haluat aloittaa daalian kasvattamisen.
  1. Laita ensin mukulat veteen 10–30 minuuttia ennen kuin istutat ne multaan. Voit esikasvattaa niitä sisällä muovipusseissa tai ruukuissa. Pidä huoli, että varrentynkä pistää hieman esiin mullasta. 
  2. Kastele kevyesti, mutta ole varovainen, ettet kastele liikaa. Tämän jälkeen kastelu on tarpeen vasta, kun ensimmäiset lehdet ilmestyvät.
  3. Kun daaliat ovat noin 15–30 cm korkeita, voit istuttaa ne hieman suurempaan ruukkuun. Sijoita astia valoisaan paikkaan, jottei taimista tule pitkiä ja honteloita.
  4. Jos haluat daaliasi kasvavan tuuheammaksi, voit latvoa sitä. Tämä saattaa kuitenkin viivästyttää kukintaa jonkin verran. Tiheämmän daalian saadaksesi aloita latvominen, kun kasvi on noin 20 cm korkea.
  5. Odota kunnes yöpakkaset ovat ohi ennen kuin istutat daalian ulos. Daaliat viihtyvät parhaiten suurissa ruukuissa. Lisää multaan lannoitetta istuttaessasi ja suosi kananlantaa.
  6. Daaliat kukkivat paremmin, jos käytät nestemäistä ravinnetta kesän aikana. Käytä huokoista multaa, ja huolehdi salaojituksesta.
  Daaliat ovat myös erityisen herkkiä pakkaselle. Ne kannattaakin suojata harsokankaalla, jos yöpakkasten riski on olemassa. Mukavaa viikonjatkoa! 🌼
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.