Siirry uusimpaan kommenttiin

Miksi varjoviikunan lehdet ruskettuvat ja putoavat?

Ostimme kasvin kesällä ja tätä on jatkunut siitä lähtien. Kasvissa oli alkuun ripsiäisiä, mutta ne on saatu pois. Kasvi on valoisalla ikkunapaikalla, ilmankostutin kosteuttaa ilmaa ja talveksi on hankittu kasvivalo. Kasvi on alkanut tekemään uusia pieniä lehtiä, mutta puolet vanhoista lehdistä (muutama uusi myös) on ruskettunut tällä tyylillä ja pudonnut pois. Kasvi on teillä istutettu kasvualustaan, joka pitää vettä pitkään, joten pitäisikö se vaihtaa hieman kuivempaan materiaaliin? Mikä avuksi? Voiko kyseessä olla kasvitauti?

Janina

Kommentit

 • Hei Janina!

  Kiitos kysymyksestäsi. Varjoviikunasi lehtien ruskettuminen ja putoaminen voi johtua useista eri tekijöistä. Mainitsit, että kasvissa oli aiemmin ripsiäisiä. Ripsiäiset voivat vahingoittaa kasvin lehtiä ja aiheuttaa niiden kellastumista ja ruskettumista. Tarkista vielä, ettei kasvissa ole enää ripsiäisiä.

  Kastelu voi myös olla yksi mahdollinen syy ongelmaan. Työnnä aina sormi multaan ja tunnustele, että maa ei ole liian kostea ennen kastelua. Jos harkitset kasvualustan vaihtamista, voit lisätä multaseokseen perliittiä, mikä parantaa mullan ilmanvaihtoa. Jos nykyinen kasvualusta säilyttää kosteutta liian pitkään, se voi olla hyvä idea.

  Lisäksi veto voi olla yksi syy siihen, miksi varjoviikunan lehdet ruskettuvat ja putoavat. Varjoviikunat ovat herkkiä lämpötilan ja ilmavirran muutoksille. Varmista, että kasvi on sijoitettu paikkaan, jossa se on suojassa voimakkaalta ilmavirralta ja vedolta.

  Toivottavasti tämä on avuksi. Mukavaa syksyä! ☀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.