Lyyraviikunan istutus

Millaisia ruukkuja suosittelisitte tälle kasville ja miten lyyraviikuna tulisi istuttaa jotta juuret eivät pääse mätänemään ja olisi ilmava kasvualusta? Ruukusoraa hyödyntämällä? Altakasteluruukku ei ilmeisesti lyyralle paras? Itsellä lyyra menestyi hyvin ensimmäisen vuoden, mutta tyssäsi varmaankin juuri talven aikana tähän ettei istutus ollut riittävän ilmava ja vaikka vähensin kastelua.
Ässä

Kommentit

 • Hei!

  Kiitos kysymyksestäsi. Altakasteluruukku käy hyvin lyyraviikunalle, mutta multa voi tiivistyä ajan myötä, mikä vaikuttaa juurten kasvia ja voi johtua juurien mätänemiseen. Ilmavampi kasvualusta auttaa veden valumista, parantaa ilmankiertoa ja auttaa kasvia kehittämään terveet juuret.

  Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit lisätä multaan saadaksesi sen ilmavammaksi:Toivottavasti saat lyyraviikunasi kasvamaan vahvaksi näillä!
  Nadja Hortonomi
 • Istutusohjeessanne lukee seuraavasti: ”Istuta lyyraviikuna isompaan ruukkuun vuosittain tai kahden vuoden välein.” Onko isompaan ruukkuun istuttaminen välttämätöntä, mikäli en halua kasvin kasvavan korkeutta. Haluan silti, että kasvi kestää loppu ikäni hengissä.
  Tietämätön
 • Moi!

  Kiitos kysymyksestäsi. Sinun ei välttämättä tarvitse siirtää kasvia isompaan ruukkuun. Jos haluat estää kasvin kasvavan enemmän korkeutta, voit harkita juurten leikkaamista sen sijaan, että vaihtaisit koko ruukun. Kun juuret ovat kasvaneet niin paljon, että tila alkaa loppua ja on vaara, että kasvi kärsii tilan puutteesta, juurten karsiminen voi auttaa rajoittamaan kasvua ja estää kasvia kärsimästä tilanpuutteesta.☀
  Nadja Hortonomi
 • Paljon kiitoksia vinkistä! Mistä tiedän, mitkä juuret kannattaa leikata ja onko karsimiselle parasta ajankohtaa?
  Tietämätön
 • Paras aika on silloin, kun kasvilla on runsaasti valoa, mikä edistää sen toipumista. Hyvä muistisääntö on tarkkailla juuria kerran vuodessa, esimerkiksi keväällä, kun muuten olisi aika vaihtaa multaa.

  Jos kasvin juuret ovat kasvaneet niin tiiviisti ja ahtaasti ruukun ympärille, että ne eivät enää pysty kasvamaan normaalisti, leikkaus voi auttaa. Suosittelen aloittamaan poistamalla kaikki huonokuntoiset, tummat juuret. Tarvittaessa voit myös poistaa muutamia terveitä juuria, mutta on tärkeää välttää leikkaamasta enempää kuin kolmasosaa juurista.
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.