Siirry uusimpaan kommenttiin

Luonnonmukaisia tapoja torjua tuholaisia puutarhassa?

Miten voin pitää puutarhani tuholaisvapaana ilman haitallisia kemikaaleja? Onko olemassa luonnonmukaisia torjuntakeinoja?
Saara

Kommentit

 • Hei Saara!

  Kiitos kysymyksestäsi. Puutarhassa saattaa olla haastavaa löytää oikea tasapainoa hyöthyönteisten ja tuholaisten välillä. Tämä on silti erityisen tärkeää, kun pyrimme edistämään pölyttäjien ja hajottajien toimintaa samalla kun haluamme suojella kasvejamme tuholaisilta. Vaikka voit käyttää esimerkiksi nokkosvettä torjuntaan, on tärkeää pitää mielessä, että monet torjunta-aineet voivat vaikuttaa haitallisesti myös hyödyllisiin petohyönteisiin, jotka voivat olla luonnollisia tuholaisten torjujia.

  Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla houkutella hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaan istuttamalla tuoksuvia kasveja, kuten laventelia ja rosmariinia. Nämä eivät ainoastaan toimi luonnollisina torjunta-aineina, vaan myös houkuttelevat hyödyllisiä hyönteisiä. Tärkeää on myös säännöllinen tarkkailu ja nopea reagointi mahdollisiin tuholaisongelmiin. Toivota hyötyhyönteiset tervetulleeksi puutarhasi!

  Onko sinulla jo puutarhassasi pihtihäntäisiä? Ne ovat erinomaisia torjumaan esimerkiksi liljakukkoja ja etanoita. Kirvojen osalta voit yrittää nitistää ne suoraan käsilläsi tai huuhdella pois puutarhaletkulla.

  Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ja onnea viljelyyn! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.