Siirry uusimpaan kommenttiin

Mikä voisi olla ongelmana kumiviikunassa?

Hei.

Tiedustelisin, kumiviikunaa liittyvää ongelmaa. Kasvin ylin lehti on alkanut ruskista ja kuivua. Ongelma koskee vain yhtä lehteä. Kasvi ei ole suorassa auringon paisteessa. Kasvi ei ole vetoisassa paikassa. Olen antanut talven aikana mullan kuivua lähes kuivaksi ja kastellut reilummin. Kasvi on ollut kasvilampun alla talven. En tosin ole siitä huolimatta lannoittanut kuin pari kertaa. Ainoastaan merileväuutetta antanut kastelun ja sumuttelen yhteydessä. Minulla on ollut ilmankostutin talven ajan. Mikä voisi olla ongelmana? Tuo lehti kannattaa varmaan leikata ja siihen kasvaa ajallaan uusi?
Simo

Kommentit

 • Hei Simo!

  Kiitos viestistäsi. Kun uusin lehti ei voi hyvin, on erittäin tärkeää tarkkailla, mitä kasville tapahtuu. Näyttää siltä, että kasvissasi saattaa olla jonkinlainen tuholainen, kuten vihannespunkki tai ripsiäinen. Tarkista lehtien alapuoli pienien valkoisten pisteiden ja seittien varalta, jotka viittaavat vihannespunkkeihin.

  Huomaan myös pieniä mustia pisteitä, jotka voivat olla ripsiäisten jälkiä. Kuvasta en kuitenkaan näe itse tuholaista, joten en voi olla täysin varma niiden lajista. Jos haluat, voit lähettää kuvan vielä lehtien alapuolelta, niin autan mielelläni tuholaisen tunnistamisessa. 🍀
  Nadja Hortonomi
 • Hei. Kyllä mustaa pistettä vähän näkyy. Miten kasvi kannattaa nyt puhdistaa ja mitä muuta tehdä? Tuo lehti kannattaa varmaan leikata. Minulla on talven ajan ollut n.15 kasvia samassa kasassa. Toivottavasti ei ole levinnyt muihin.
  Simo
 • Hei Simo!

  Kiitos lisäkuvasta! Valitettavasti näyttää siltä, että kumiviikunassasi on ripsiäisiä. Suosittelen eristämään tämän kasvin muista huoneen kasveista ja tarkkailemaan myös muita kasveja. Torjuntaan voit käyttää hyönteisten torjunta-ainetta, kuten Solabiolia. Tämä on käyttövalmis liuos, jolla kasvit suihkutetaan. Tarkat ohjeet löytyvät pullon etiketistä, mutta suosittelen käsittelyä muutaman kerran. Lisäksi leikkaisin pois lehdet, joissa on paljon vaurioita, sillä ripsiäiset voivat munia kasvin soluihin. Onnea torjuntaan! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.