Kolibrikukka ei pysy pystyssä

Suuri kolibrikukkani ei meinaa pysyä pystyssä, lehdet osoittavat alaspäin. Se on istutettu altakasteluruukkuun, jossa on multaa. Kasvi on lähellä ikkunaa, muttei suorassa auringon valossa. Missä voi olla vika? Entä voiko kasvia tukea, miten?
Krisse

Kommentit

 • Hei Krisse!

  Kiitos yhteydenotostasi. Voi olla useita syitä, miksi lehdet osoittavat alaspäin, mutta on vaikea sanoa varmasti ilman kuvaa. Se voi olla kasvin ominaisuus, jos lehdet ovat suuria, niin voivat olla aika painavia. Liiallinen kastelu tai kuivuminen voi myös vaikuttaa.

  Altakasteluruukussakin kasvi voi kärsiä liiallisesta kastelusta tai päinvastoin, kuivuudesta. Varmista, että multa ei ole liian märkä tai kuiva, työntämällä sormi multaan. Jos tuntuu kuivalta, kasvi on luultavasti janoinen. Siinä tapauksessa voi olla hyvä idea kastella ylhäältä. Jos multa on märkä, anna kuivia hyvin ennen lisäät vettä.

  Kasvia voi tukea tarvittaessa. Voit käyttää esimerkiksi tukikeppejä ja narua. Muista kuitenkin olla varovainen, ettei tuki vahingoita kasvin juuria tai runkoa.

  Toivottavasti tämä on avuksi! 🌷
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.