Siirry uusimpaan kommenttiin

Kirsikkatomaatin taimet kellastuu ja kuihtuu

Moi!
Minulla on ongelma kirsikkatomaattien (sekä jalapenon) taimien kanssa.
Noin viikko sitten huomasin että kaikkien lehdet alkoivat kellastua + tummumaan ja hapertumaan.
En tiedä miksi, sillä kastelen niitä säännöllisesti (kerran 2 päivässä, kun multa pinnalta kuiva) + pidän kasvilamppua lähellä sekä säännöllisesti päällä (n. 10h per päivä) + vaihdoin niihin erotusten yhteydessä uudet taimimullat. Annoin niille pari päivää sitten lannoitetta (taimille sopivaa ohjeiden mukaan) ja en ole varma onko siitä ollut hyötyä sekä mistä tiedän toimiiko se?

Leni

Kommentit

 • Hei Leni!

  Kiitos kysymyksestäsi. On mahdollista, että kirsikkatomaattien ja jalapenojen taimet kärsivät ympäristötekijöistä, jotka vaikuttavat niiden kasvuun. Lehtien kellastuminen tai tummuminen voi johtua monista eri syistä, kuten liiallisesta tai riittämättömästä kastelusta tai ravinteiden puutteesta.

  Ensinnäkin, tarkista taimien juuret varmistaaksesi, ettei multa ole liian kosteaa tai kuivaa. Liiallinen kastelu voi aiheuttaa juurten mätänemistä ja vaikuttaa kasvien kuntoon. Varmista myös, että multa saa kuivua hieman kastelujen välillä.

  Jos olet juuri lannoittanut taimia, odota muutama päivä nähdäksesi, paraneeko tilanne. Lannoitteen vaikutukset voivat näkyä hieman viiveellä, mutta jos uudet kasvut näyttävät terveiltä eikä oireita enää ilmene vanhoissa lehdissä, ongelma saattoi johtua ravinteiden puutteesta.

  Jos tilanne ei parane muutaman päivän kuluessa tai jos oireet pahenevat, harkitse taimien siirtämistä uuteen multaan. Tutki myös taimet huolellisesti mahdollisten tuholaisten varalta.
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.