Kasvivalo kirjoraitamatille

Hei,

Minulla on kirjoraitamatti, jonka seuralaisena on kaksi pientä traakkipuuta ja isompi kumiviikuna. Ne on sijoitettu kaakkoisikkunan äärelle nurkkaan, jossa on vielä kasvivalaisin kaikille.

Pohdin tässä, mahtaako kasvivalo olla liikaa kirjoraitamatille? Ajastimella saavat valoa klo 9-19.30. Olen aavistuksen havainnut lehtien kärjissä käpristymistä verraten siihen, kun Matti saapui talooni. Mullan pidän kosteana mutta annan kuivahtaa ettei juuret mätäne.

Yt.,
Tuomas
Tuomas

Kommentit

 • Hei Tuomas!

  Kiitos viestistäsi. Voitko lähettää kuvan kirjoraitamatistasi? Se auttaisi meitä saamaan tarkemman käsityksen tilanteesta, sillä useat eri tekijät voivat aiheuttaa kuvailemasi oireet.

  Yleisesti ottaen keinotekoinen valaistus harvoin aiheuttaa ongelmia, mutta lamppujen lämpö voi vaikuttaa kasviin, jos ne ovat lähellä.

  Palataan asiaan! ☀
  Nadja Hortonomi
 • Yhden lehden kärjessä näkyi pientä käpristymistä kärjessä selkeämmin, kahdessa muussa kuvassa tuollaista lehdessä olevaa ruskeaa
  Tuomas
 • Hei Tuomas!

  Kiitos kuvistasi. Kasvisi vaikuttaa erittäin terveeltä. Ruskeat raidat näyttäisivät johtuvan mekaanisista vaurioista, kuten lehden taivuttamisesta tai naarmuuntumisesta jossain vaiheessa. Ruskeat kärjet, joissa on keltainen raita, viittaavat epätasaiseen kasteluun, mutta ei näytä siltä, että se olisi suuri huolenaihe. Suosittelisin myös suihkuttelua kasvelle, koska raitamatit viihtyvät kosteassa ympäristössä ja se auttaa myös poistamaan pölyä lehdistä.

   Toivottavasti tämä on avuksi sinulle. Mukavaa päivänjatkoa! ☀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.