Siirry uusimpaan kommenttiin

Ikkunalaudalle helppohoitoinen huonekasvi

Tahtoisin helppohoitoisen, monivuotisen hyötykasvin ikkunalaudalle alta kasteltavaan järjestelmään, ehkä noin 160 leveään ruukkuun johon tulisi siis muutama kasvi samaan multaan. Minulla on jo 4 viirivehkaa ja pidän ideasta että kasvit ovat jollain tavoin hyödyllisiä, mutta en tarvitse enempää sellaista hyötyä mitä nämä viirivehkat jo tarjoavat. Viirivehkat ovat viihtyneet terveenä samassa tilassa noin 7 vuotta joten elinolosuhteet olisivat suunnilleen samat. En varsinaisesti etsi syötäviä kasveja, tuoksu voisi olla yksi hyöty tai ilmankosteuden lisääminen tai jokin sellainen joka ei tule mieleenikään. Sopiva kasvi-idea siis hakusessa, tässä varmaan kaikki tarvittavat tiedot.
Ari

Kommentit

 • Hei Ari!

  Kiitos yhteydenotostasi, tässä muutamia kasvivaihtoehtoja:
  • Aloe vera on helppohoitoinen mehikasvi, joka tunnetaan ihonhoito- ja terveysominaisuuksistaan. Sen lehdissä on geelimäistä nestettä, jota voi käyttää palovammojen tai ihon hoitoon. 
  • Jos pidät viirivehkoista, anopinkieli voisi olla hyvä vaihtoehto. Se on helppohoitoinen ja voi auttaa parantamaan ilmanlaatua.
  • Jos haluat tuoksuvan kasvin, posliinikukka voisi olla vaihtoehto. Posliinikukat tuottavat silloin tällöin upeita tuoksuvia kukkia. 
  Toivottavasti tämä antoi sinulle muutamia vinkkejä. Mukavaa päivänjatkoa! 🌼
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.