Siirry uusimpaan kommenttiin

Lannoituksen vinkkejä japaninvaahteralle

Ostin viime kesänä Plantagenista punalehtisen Japaninvaahteran. Tänä kesänä se on kuitenkin kasvattanut vihreitä lehtiä. Olen lannoittanut sitä Kekkilän viherkasviravinteella kerran viikossa ja se on kasvanut vauhdilla. Haluaisin kuitenkin mielelläni siihen punaiset lehdet takaisin. Onko käyttämäni lannoite kasville väärä? Lannoitus unohtui kesällä pariksi viikoksi ja silloin kasvi kasvatti muutaman punaisen lehden latvaansa (katso kuva), mikä viittaisi siihen että käyttämäni lannoite ei ole oikea. Mitä lannoitetta Japaninvaahteralle pitäisi oikeasti käyttää vai olisiko parasta kastella sitä pelkällä vedellä ilman lannoitetta?

 

Juho

Kommentit

  • Hei Juho!

    Kiitos kysymyksestäsi. Japaninvaahteroilla ei ole erityisiä ravitsemuksellisia vaatimuksia, melkein minkä tahansa toimii - kastelulannoite tai puutarhalannoite ovat hyviä vaihtoehtoja. Kuten olet huomannut, viherkasvilannoitteella kasvi on keskittynyt kasvamaan suureksi ja paljon lehtiä. Jos haluat, voit nyt syksyllä antaa syyslannoitetta, joka edistää juuriston vahvistumista talvea varten. Tämä auttaa kasvia kestämään kylmät talvet paremmin.

    Runsaalla ravinnolla ja vedellä, punaiset vaahterat voivat muuttua vihreämmiksi, voi siis olla, että olet hoitanut kasvisi liian hyvin! Yrittäisin olla lannoittamatta pidempään ensi kaudella nähdäkseni onko eroa. Japaninvaahterat vaihtavat usein väriään vuodenaikojen aikana ja myös valo voi vaikuttaa lehtien väriin. Ne saavat usein voimakkaamman värin seisoessaan auringossa, vaikka viihtyvät puolivarjossa. Monet japaninvaahteralajikkeet alkavat keväällä vihreinä ja siirtyvät sitten punaisten, oranssien tai tummanpunaisten sävyjen suuntaan kesän tai syksyn aikana.
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.