Isomuori tiputtaa lehtiä

Hei.
Itsellä on isomuori huonekasvi, joka on elinvoimaisen näköisen ja kasvanut hyvin kesän aikana. Kasvi on kuitenkin alkanut tiputtaa lehtiä. Lehtiin ei tarvitse kuin hieman koskea ja ruukkua nostaa, niin saattaa lehtiä irrota. Olen kuullut myös muilta isomuorin omistajilta vastaavaa ongelmaa. Kasvi on etelän ikkunalla, joten valon puutetta ei pitäisi olla. Kasvi ei ole myöskään suorassa auringon valossa. Paikka ei ole vetoisa. Olen antanut mullan lähes kokonaan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Missähän ongelma mahtaa piillä?
Simo

Kommentit

  • Hei Simo!

    Kiitos kysymyksestäsi. On tärkeää huomata, että isomuorit ja muut muorinkukat eivät hyödy kastelusta ylhäältä, sillä se saattaa aiheuttaa juurien mädäntymistä. Sen sijaan niitä tulisi kastella aluslautaselta. Kesällä on tärkeää pitää maaperä tasaisen kosteana, kun taas talvella nämä kasvit tarvitsevat kuivumista kastelukertojen välillä.

    Lisäksi muorinkukka kaipaa runsaasti valoa, joten voit harkita lisävalon erityisesti talvella. Jos olet huomannut lehtien putoamista ja olet kastellut niitä ylhäältä, tämä saattaa olla syy ongelmaan. Voit myös harkita perliitin tai ruukkusoran sekoittamista multaan, mikä parantaa maan ilmavuutta ja vedenpidätyskykyä, mikä voi edistää kasvien hyvinvointia.

    Toivottavasti tämä on avuksi sinulle. Mukavaa syksyä! 🍂
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.