Siirry uusimpaan kommenttiin

Hyvin aurinkoisen paikan helpot parvekelaatikkokasvit

Minulla on lounaanpuoleinen kuisti, jonka kaide on koko päivän suorassa auringonpaisteessa, plus paikka on tuulinen. Minulla on pari 42cm leveää ei-altakastelevaa parvekelaatikkoa. Millaisia suht helppohoitoisia kukkia näillä spekseillä löytyy? Helppohoitoisella tarkoitan lähinnä sitä, että jos lähden muutamaksi päiväksi reissuun, kotona eivät odota kuivaneet risut.
JH

Kommentit

 • Hei!

  Kiitos yhteydenotoastasi. Aurinkoiselle ja tuuliselle paikalle on tärkeää valita kasvin, joka kestää kuivuutta. Tässä muutamia ehdotuksia:Näitä kukkia voit yhdistää esimerkiksi erilehtisten kasvien kanssa tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi:
  Toivon, että saat apua tästä. Mukavaa päivänjatkoa! 🌻
  Nadja Hortonomi
 • Hyviä ehdotuksia, kiitos! Tuleeko vielä mieleen jotain riippuvaa ja kukkivaa vaihtoehtoa, tarkoitus on koristelun lisäksi pitää mehiläisille seisovaa pöytää?
  JH
 • Hei taas!

  Kiitos kysymyksestäsi. Täällä vielä muutamia ehdotuksia:On tärkeää huomioida, että vaikka nämä kasvit ovat kestäviä, voimakas tuuli voi silti vaikuttaa niitä. Toivottavasti tämä on avuksi. Mukavaa kevättä! 🌻
  Nadja Hortonomi
 • Hei vaan, miten olisi kärhö?🤔
  Minun parvekkeella on lasitus, aurinko paistaa aamupäivällä siihen, sitä lämpöä riittää sisälle asti silloin. Miten valita kasvit parvekkeelle ja olohuoneeseen, sama suunta?
  Tomaatin viljely ei onnistu, iho ei lehtien kosketusta kestä. Muuten kyllä viljelen mielelläni myös syötäviä kasveja.
  Kiitos!
  Raija
 • Hei Raija!

  Kiitos kysymyksestäsi. Kärhö voi olla erinomainen valinta parvekkeen monivuotiseksi kasviksi. Toinen vaihtoehto lämpimälle paikalle olisi viiniköynnös. Muista varmistaa, että ruukut ovat riittävän suuret mahdollisen runsaan juuriston ja talven yli kestävyyden takaamiseksi. Lisäksi marjapensaat ja yrtit voivat olla loistava vaihtoehto parvekkeelle.

  Olohuoneeseen, jos tila saa paljon aurinkoa ja lämpöä, suosittelen pääasiassa mehikasveja ja kaktuskasveja, jos ne sijoitetaan ikkunalaudalle. Jos aiot laittaa ne kauemmas ikkunasta, voit valita lähes minkä tahansa lajin, kuten peikonlehden, köynnösvehkan, viikunapuun jne.

  Toivottavasti saat tästä muutamia hyödyllisiä vinkkejä! ☀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.