Mitä teen harsosääskille?

Ostomullan mukana tuli harsosääsken toukat ja nyt niitä lentelee joka puolella. Mtä teen? Pitääkö hävittää kasvit riittääkö mullanvaihto vai onko jotain millä saisi toukat tapettua multaan. Kärpäspaperit on mutta ei näytä toimivan täydellisesti tähän viheliäiseen vaivaaan...

Vuokko

Kommentit

  • Hei Vuokko!

    Kiitos kysymyksestäsi. Aikuiset harsosääsket eivät vahingoita kasveja, mutta toukat voivat syödä juuria. Jos liima-ansa tai hyönteisansa ei näytä toimivan, paras on torjua harsosääskien toukkia biologisesti harsosääskipetopunkeilla sekä isosukkulamadoilla. Isosukkulamadot ovat saatavilla valikoimassamme nimellä Nemablom.

    On hyvä muistaa, että harsosääsket viihtyvät kosteassa mullassa ja antamalla mullan kuivua kunnolla kastelujen välillä voi vähentää toukkien määrä. Mullanvaihto voi myös olla hyvä vaihtoehto.

    Harsosääsken toukkia voidaan torjuntaeliöiden sekä liima-ansojen lisäksi torjua myös mekaanisesti esimerkiksi perunanpuolikkaiden avulla. Työnnä raaka perunanpuolikas tai paksuhko perunanviipale kasvualustaan leikkuupinta alaspäin, niin että peruna peittyy osittain. Harsosääsken toukat hakeutuvat perunaan. Poista ja hävitä perunanpala kasvualustasta. Sen mukana häviää myös osa harsosääsken toukista. Kokeilemisen arvoinen niksi!
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.