Hämähäkkipunkin hävitys

Huomasin puupapu (?) nimisessä huonekasvissa pieniä ruskeita/ punertavia pisteitä. Suurennuslasilla en näe liikettä mutta mielestäni jalat. Pilkuista jää märkä läntti ja niitä on kaikkialla kasvissa. Seitttiä en ole huomannut. Huuhtelin kukan viikko sitten. Ehkä hämähäkkipunkkeja? Miten saan ne pois kasvistani?
Laura

Kommentit

  • Hei Laura!

    Kiitos kysymyksestäsi. Voitko lähettää meille kuvan kasvista ja ötökästä niin pystymme antamaan parempia ohjeita? Jos kasvissasi on jokin tuhoeläin, sinun on tunnistettava tuholaisen tyyppi ennen hoidon aloittamista.

    Useimmille tuholaisille suosittelemme, että suihkutat tolu- tai suopaliuosta lehtien ylä- sekä alapinnalle. Sekoita 1-2 ruokalusikallista suopaa (keltainen tai vihreä) 1 litraan vettä. Älä koskaan suihkuta suopaliuosta auringossa seisoviin kasveihin, koska saippua voi polttaa lehtiä. Toista hoito viikon ajan 1-2 päivän välein. Erittäin voimakkaissa hyökkäyksissä voidaan seokseen lisätä myös etikkaa tai 2 ml spriitä (esim. Sinol) litraa vettä kohti ja pahimmassa tapauksessa puutarhamyymälöiden torjunta-aineita.

    Täältä saat lisää vinkkejä!
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.