Chili

Chilisatoni on kypsymässä terassilla . Säilyvätkö punaiseksi ehtineet chilit sisällä odottaessani raaempien kypsymistä? Pitäisikö ne pistää jääkaappiin? Ennen pitkää kuivaan ne.
Kuinka pitkään kasvit tuottavat hedelmiä, kun tuon ne sisälle kasvilamppujen alle?
Kasvatanko uuden sadon siis joka vuosi siemenistä lähtien?
Pasi

Kommentit

 • Hei Pasi!

  Kiitos yhteydenotostasi. Chilit voivat pysyä punaisina pidempään sisätiloissa odottaessasi muiden kypsymistä. Chiliä ei yleensä tarvitse säilyttää jääkaapissa, ellei se ole erityisen pitkäaikaista säilytystä varten.

  Kun tuot chilit takaisin sisätiloihin kasvilamppujen alle, ne voivat jatkaa hedelmien tuottamista, jos niille tarjotaan oikeanlainen ympäristö. Tämä riippuu monista tekijöistä, kuten valosta, lämpötilasta ja hoidosta. Joissakin tapauksissa chilit voivat jatkaa hedelmien tuottamista vuosittain, kunhan niitä hoidetaan asianmukaisesti.

  Voit kasvattaa uuden sadon siemenistä vuosittain, jos haluat. Monet chiliharrastajat tekevät niin, koska se antaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia lajikkeita ja varmistaa terveen ja vahvan sadon. Muista aloittaa siementen itäminen riittävän ajoissa ennen uuden kasvukauden alkua.

  Yhteenvetona, punaiset chilit voivat säilyä sisätiloissa odottaessasi muiden kypsymistä, mutta niitä ei yleensä tarvitse säilyttää jääkaapissa. Chilit voivat jatkaa hedelmien tuottamista sisätiloissa kasvilamppujen alla, ja voit kasvattaa uuden sadon siemenistä vuosittain, jos niin haluat. Toivottavasti vastasin kaikkiin kysymyksiin. Mukavaa syksyä! 🍂
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.