Calathea ornatan alalehdet

Ym kasvin lehtien alapinnoilla jauhonomaistaainetta. Tunnistatko kuvasta ? Onko enää toivoa tervehdyttää kasvia? Ja miten?

Kristiina

Kommentit

 • Hei Kristiina!

  Kiitos yhteydenotostasi. Näyttää siltä, että kasvissa on vihannespunkkeja. Vihannes- tai kehrääjäpunkit ovat hämähäkkimäisiä eläimiä, jotka elävät lehtien alapinnoilla imemässä kasvinestettä. Imetyistä solut näkyvät keltaisina pisteinä lehden päällä. Lopuksi lehdestä tulee kokonaan keltainen ja se kuihtuu. Vihannespunkit viihtyvät lämpimissä ja kuivissa asunnoissa. Voit ennaltaehkäistä vihannespunkkeja suihkuttamalla kasveja vedellä.

  Jos kasvissasi on vihannespunkkeja, on edelleen mahdollista tervehdyttää kasvi. Tässä on muutamia toimenpiteitä, joita voit kokeilla:

  1. Eristä kasvi: Siirrä kasvi pois muiden kasvien läheltä estääksesi punkkien leviämisen.
  2. Pese lehdet: Pyyhi kasvin lehdet varovasti kostealla liinalla poistaaksesi jauhoisen aineen ja osan punkkien populaatiosta. Voit myös suihkuttaa kasvia miedolla saippualiuoksella, joka auttaa poistamaan punkkeja.
  3. Käytä luonnonmukaisia torjuntakeinoja: Voit kokeilla torjua vihannespunkkeja luonnonmukaisilla keinoilla, kuten pyretriiniä sisältävillä kasvinsuojelutuotteilla tai neem-öljyllä. Muista noudattaa tuotteen ohjeita ja käyttää torjunta-aineita varovasti.
  4. Lisää kosteutta: Vihannespunkit viihtyvät kuivassa ympäristössä, joten lisää kasvin ympärille kosteutta esimerkiksi suihkuttamalla vettä sen ympärille tai sijoittamalla ilmankostutin kasvin lähellä.
  5. Seuraa tilannetta: Seuraa kasvin tilannetta ja tarkkaile, miten se reagoi hoitoon. Tarvittaessa voit toistaa hoitotoimenpiteitä useamman kerran, kunnes punkit ovat hallinnassa.
  On tärkeää toimia nopeasti vihannespunkkien torjunnassa, jotta kasvi voi palautua terveeksi. Onnea torjuntaan! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.