Banianviikuna 'Audrey'

Hei, ostimme toukokuun lopussa Banianviikuna 'Audrey' kasvin. Istuimme sen hieman isompaan ruukkuun, on hajavalossa, ei suorassa (länsi,luode). Missään vaiheessa kasvi ei ole imenyt vettä "normaalisti" (kasteltu vain pari kertaa, multa yhä kostea) ja viikunan lehdet mustuvat (eivät ruskistu) ja sitten ne putoavat. Missä vika? Joissakin lehdissä reikiä keskellä, mutta mitään hyönteisiä emme ole havainneet. Muut viherkasvit ovat kotonamme menestyneet hyvin.
Hanna

Kommentit

 • Hei Hanna!

  Hyvä, että otat meihin yhteyden.
  Pyydän sinua lähettämään kuvia, sekä lähikuvia että kuvan koko kasvista, jotta voimme tehdä arvion kasvin tilasta. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

  Mukavaa päivän jatkoa!
  Plantagen
 • Hanna
 • Hei Hanna!

  On ikävä kuulla, että Banianviikuna 'Audrey' -kasvinne ei ole menestynyt odotetusti vaikka kuulostaa siltä, että kasvi on hoidettu oikein. Tummenevat lehdet ja lehtien putoaminen voivat viitata erilaisiin ongelmiin kasvissa. Tummat läiskät voivat olla merkki siitä, että kasvi jostain syystä kuivuu. Tämä voi esimerkiksi johtua siitä, että juuret ovat vaurioitunut eivätkä pysty imeä tarpeeksi vettä, kuten niiden pitäisi.

  Kun kasvi on istutettu altakasteluruukkuun, kannattaa myös kastella ylhäältä ensimmäiset viikot. Jos kasvi muuten vaan ei ole imenyt vettä normaalisti ja lehdet muuttuvat mustiksi, kannattaa tarkistaa juuriston kunto. Varmista, ettei juuristo ole liian märkä tai mätä. Tarvittaessa poista kasvi ruukusta ja tutki juuristoa. Jos juuret ovat mätäneviä tai vaurioituneita, voit yrittää pelastaa kasvin poistamalla vaurioituneet juuret ja istuttamalla sen uudestaan.

  Banianviikuna tarvitsee säännöllistä mutta kohtuullista kastelua. Varo kuitenkin ylikastelua, koska liiallinen kosteus voi aiheuttaa juurten mätänemistä ja mustumista lehdissä. Anna mullan kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelua ja varmista, ettei multa ole jatkuvasti märkää.

  Toivottavasti tämä on avuksi. Mukavaa kesää! ☀
  Nadja Hortonomi
 • Hei
  Palasimme mökiltä ja tarkastelemme kasvia ohjeiden mukaisesti. Multa kostea, juurista en ymmärrä juuri mitään (näyttävät normaalilta) ; ), kastelu on suoritettu istutuksen yhteydessä toukokuun lopussa sekä kerran tämän jälkeen (molemmat kerrat päältä). Eli mielestäni liikaa ei ole kadteltu, kasvi vain ei ole missään vaiheessa imenyt. Multa ostettu myös teiltä

  Yt. Hanna

  Hanna
 • Hei Hanna!

  Kiitos lisätiedoista! Näyttää siltä, että juuret ovat hieman vaurioituneet kosteudesta. Ruukku on melko suuri, mikä tarkoittaa, että mullan kuivuminen kestää kauan. Onneksi siellä on vielä terveitä juuria jäljellä (valkoisia ja keltaisia). Tärkeintä nyt on seurata kasvin kuntoa ja odottaa, kunnes multa on täysin kuivunut ennen seuraavaa kastelua.

  Ja jos kasvin tilanne ei paranee, meillä on vuoden viherkasvitakuu ☺
  Pidän viherpeukut pystyssä 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.