Altakastelu

Hei.

Tiedustelisin seuraavaa: Käsittääkseni maijat ja juorut kuuluvat kasveihin, jotka olisi hyvä kastella aluslautasen kautta? Riittääkö pelkkä altakastelu, vai kannattaako pintamultaa kostuttaa esimerkiksi sumutinpullolla välillä? Jos kastelee aluslautasen kautta, niin kannattaako kevytsorakerrosta laittaa ruukun pohjalle?


Simo

Kommentit

 • Hei Simo!

  Kiitos kysymyksestäsi. Maijat ja juorut, kuten monet muut kasvit, hyötyvät aluslautasen kautta tapahtuvasta kastelusta. Tämä menetelmä antaa kasveille mahdollisuuden imeä vettä tarpeensa mukaan.

  Sumutinpullon käyttö pintamullan kostuttamiseen voi olla hyödyllistä kasveille, jotka vaativat korkeampaa ilmankosteutta, kuten maijat, mutta en suosittelisi juoruille.

  Kevytsorakerroksen käyttö ruukun pohjalla voi auttaa parantamaan vedenpoistoa ja estämään juuriston seisovaa vettä. Se on erityisen hyödyllinen silloin, kun kastelet ylhäältä, koska kevytsora auttaa pitämään juuret paremmin ilmastoituina ja estämään liiallista kosteutta juuristoalueella. Mutta kun kastelet aluslautasen kautta ja ruukun pohjassa on lecasoraa, kasvi ehkä ei pysty imeytymään riittävästi vettä.

  Mukavaa päivän jatkoa! 🌼
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.