Vanhan orapihlaja-aidan uudistaminen

Hei,
Mihin aikaan vuodesta kannattaa tehdä vanhan orapihlaja-aidan alasleikkaus uudistamista varten. Ja mikä olisi oikea katkaisukorkeus (aita uudistettu jo kerran aikaisemmin). Leikataanko suositellulta 15-20 cm korkeudella, vai edellisen uudistamisen yläpuolelta? Ja onnistuuko toinen kierros ylipäänsä?

Reino

Kommentit

  • Hei Reino!

    Vanhan orapihlaja-aidan alasleikkaus uudistamista varten kannattaa tehdä aikaisin keväällä, ennen kuin kasvu alkaa aktiivisesti. Paras aika leikkaukselle on yleensä maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun, ennen kuin pensas lähtee voimakkaaseen kasvuun.

    Katkaisukorkeus riippuu siitä, kuinka vahvasti haluat uudistaa aitasi. Jos aita on aikaisemmin uudistettu ja pensas on kasvanut korkeaksi ja harvaksi, voit leikata sen alas 15-20 cm korkeudelle edellisen uudistamisen yläpuolelta. Tällä tavalla voit saada pensaaseen tuuheutta ja nuoria versoja. Jos orapihlaja on edelleen terve ja vahva, toinen uudistaminen voi onnistua hyvin. On kuitenkin hyvä huomioida, että voimakas alasleikkaus voi olla stressaavaa pensaalle, ja se voi vaatia huolellista hoitoa ja seurantaa uudistumisen varmistamiseksi.

    Toivottavasti tämä vastasi kysymyksesi. Mukavaa päivänjatkoa! 🌻
    Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.