Perennojen talvehtiminen ruukussa

Minulla on perennat ruukussa parvekkeella. Miten saan kasvit kestämään talven yli?
Plantagen

Kommentit

 • Hei!

  Kiitos kysymyksestäsi. Jos perennat tai pensaat halutaan talvetta ruukussa, niiden juuristo pitää suojata pakkaselta. On kuitenkin usein vaikeaa saada ulkokasvit selviytymään talvesta ruukussa ja sen takia on suositeltavaa istuttaa kasvit maahan talveksi ja nostaa ne ruukkuihin taas keväällä. Vaihtoehtoisesti ruukut voidaan siirtää lähelle seinää ja suojata ne eristävällä materiaalilla, esimerkiksi kuplamuovilla, styroksilla tai vaahtomuovilla.

  Talvehtimisen onnistumiseen vaikuttavat myös talven sää ja ruukussa kasvatettavien kasvien lajit. Muista myös, että mitä suurempaan ruukkuun istutat, sitä enemmän siinä on multavolyymia, mikä myös auttaa kasvia selviytymään talven ylitse.

  Mukavaa päivänjatkoa! 🍀
  Nadja Hortonomi
 • Hei!
  Haluaisin istuttaa viiniköynnöksen parvekkeelle ruukkuun. Kestääkö se talven termoruukussa, parvekkeeni on eteläsuuntaan ja lasitettu.
  Ninni
 • Hei Ninni!

  Kiitos kysymyksestäsi. On mahdollista, mutta viiniköynnöksen kasvattaminen ruukussa voi silti olla haastavaa, kun juuria täytyy suojata pakkaselta. Lasitetulla parvekkeella kasvien suojaminen on yleensä helpompaa kuin avomaalla olevissa ruukuissa.

  Kannattaa myös valita mahdollisimman iso ruukku, sillä viiniköynnökset kasvattavat yhtä suuria juuria kuin oksia. Tarkista myös, että valitsemasi viiniköynnöslajike on sopiva kasvuvyöhykkeellesi. Onnea viljelyyn! 🍇
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.