Sitruspuun hoito ruukussa

Hei! Voiko sitruspuun istuttaa ruukkuun? Olen nähnyt instassa kuvia. Mites lannoitus siinä tapauksessa ja kastelu? Menestyykö se talvella sisällä?
Heidi

Kommentit

 • Hei Heidi!

  Kiitos kysymyksestäsi. Sitruspuu voi istuttaa ruukkuun. Sitrukset vaatii paljon valoa, joten ruukkuun istutettu puu kannattaa siirtää kesäksi ulos aurinkoiseen ja suojaisaan paikkaan.

  Paras tapa talvehtia sitruspuu on viileässä ja valoisassa paikassa, jossa lämpötila on noin 5-15 astetta. Tässä lisää tietoa välimerenkasvien talvehtimisesta. Jos ei ole muita vaihtoehtoja, voit säilyttää puun esimerkiksi ikkunalaudalla, mutta viileämpi paikka on parempi.

  Sitruspuun mullan tulisi olla aina hieman kosteaa. Kasteluun olisi hyvä käyttää mahdollisimman pehmeää vettä, kuten sadevettä tai kaivovettä, jos sellaista on saatavilla. Sitruspuu on vaativa kastelun suhteen: multa ei saisi koskaan olla liian märkää eikä liian kuivaa. Lannoittaa sitrusravinteella keväästä syksyyn. Talviaikaan sitruspuuta kastellaan niukasti ilman ravinnetta, mutta puu ei saa kuivua.

  Toivottavasti saat tästä apua. Mukavaa päivänjatkoa! ☀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.