Ruusunhoito parvekkeella

Hei
Tiedustelisin hoito-ohjetta terassiruusu PINK MEILOVE-ruusulle, joka on ruukussa parvekkeella. Miten usein sitä tulisi kastella ja miten usein antaa kasviruokaa? Milloin kastelu / kasviruoka tulisi lopettaa ennen syys/talvikautta ja miten valmistautua talveen, että ruusu selviää talven yli? Kiitos etukäteen!


Satu

Kommentit

 • Hei Satu!

  Kiitos kysymyksestäsi. Terassiruusut tarvitsevat säännöllistä kastelua, kastele kun pintamultaa tuntuu kuivalta. Varmista, että ruukussa on hyvä vedenpoisto, jotta ylimääräinen vesi ei jää seisomaan juuriston ympärille - Valitse tilava ruukku, jossa on reikä pohjassa ja kaada ruukun pohjalle n. 10 cm:n kerroksen kevytsoraa.

  Aloita lannoittaminen keväällä, kun kasvukausi alkaa. Voit käyttää esimerkiksi ruusulannoitetta
  tai tavallista kastelulannoitetta. Lopeta lannoitus syksyllä. Tämä auttaa ruusua valmistautumaan lepotilaan.

  Jos ruusut halutaan talvetta ruukussa, niiden juuristo pitää suojata pakkaselta. On suositeltavaa istuttaa kasvit maahan talveksi ja nostaa ne ruukkuihin taas keväällä. Vaihtoehtoisesti ruukut voidaan siirtää lähelle seinää ja suojata ne eristävällä materiaalilla, esimerkiksi kuplamuovilla, styroksilla tai vaahtomuovilla. Muista, että mitä suurempaan ruukkuun istutat, sitä enemmän siinä on multavolyymia, mikä myös auttaa kasvia selviytymään talven ylitse.

  Lisää ohjeita löydät täältä.
  Toivottavasti tämä on avuksi sinulle. Mukavaa kesää! ☀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.