Miten pidennän kookoskasvituen?

Hei! Olen tukenut peikonlehteä paksulla kookostukikepillä, mutta se on jäänyt liian lyhyeksi eikä pidempiä ole saatavilla. Miten voisin jatkaa kookostukikeppiä pidemmäksi?
Heikki

Kommentit

 • Hei Heikki!

  Suurin osa kookostukista, ja ainakin ne, jotka saat ostettua myymälöistämme, niissä on reikä yläpuolella. Voit pidentää niitä leikkaamalla pois kookosta, joka peittää tuen päätä, ja sitten työntämällä uuden tukin vanhan sisään. Minä yleensä kiinnitän ne juuttinarulla, jotta ne pysyisivät hyvin yhdessä, mutta tässä voit käyttää mielikuvitustasi.


  Silje Puutarhuri
 • Reiällisissä kepeissä multaan menevä pää on puuta. Niillä on taipumus mädäntyä ja pehmentyä kosteassa mullassa, vaikka käytössä olisikin altakasteluruukku. Miten tämän saa estettyä, jotta voisin käyttää reiällistä tukikeppiä?
  Heikki
 • Hei Heikki!

  Kiitos kysymyksestäsi. Olet aivan oikeassa, multaan asetettavat osat voivat mädäntyä ajan myötä. Henkilökohtaisesti maalaan yleensä multaan menevät puu-osat, jotta ne kestävät hieman pidempään. Kuitenkin, koska puu on maatuva materiaali, se hajoaa kosteudessa ajan myötä, huolimatta maalista.

  Valitettavasti meillä ei ole muovisia tai metallisia vaihtoehtoja valikoimassamme tällä hetkellä. Voit harkita oman kasvituen rakentamista esimerkiksi puutarhaverkosta, metallisista tukikepeistä ja täyttää sen rahkasammaleella.

  Toivottavasti nämä vinkit auttavat! ☀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.