Omenapuu ja muurahaisia

Hei! Onko vaarallista, jos omenapuussa on muurahaisia?
Leena

Kommentit

 • Hei Leena!

  Kiitos kysymyksestäsi. Muurahaiset puutarhassa ovat yleensä hyödyllisiä, mutta ne voivat aiheuttaa ongelmia omenapuulle vaurioittamalla nuppuja tai rakentamalla pesiä puuhun tai juuristoon. Toinen huolenaihe voi olla, jos muurahaiset luovat symbioottisen suhteen kirvojen kanssa, mikä voi vahingoittaa omenapuuta.

  Jos huomaat suuren määrän muurahaisia, voit harkita muurahaisten torjuntaa, mutta jos niitä on vain muutama, voit antaa niiden olla, sillä ne voivat auttaa hallitsemaan muita tuholaisia, jotka voisivat vahingoittaa omenapuuta.

  Toivottavasti tämä vastaa kysymykseesi, ja toivotan sinulle mukavaa kevättä! 🌻
  Nadja Hortonomi
 • Hei.
  Vanhassa omenapuussamme on onkalo. Tänään huomasin, että onkalon sisällä on muurahaisia jotka lahottavat omenapuuta, omenapuun sisällä kasvoi myös sieni, jonka poistin. Mitä tehdä? Kuinka pelastan omenapuun?
  Kamomilla
 • Hei Kamomilla!

  Onko sinulla kuvaa sienestä? On olemassa useita harmittomia sienilajeja, mutta yleisesti ottaen, jos sieni kasvaa jo puussa, se saattaa viitata siihen, että puu on jo lahottamassa, eikä sille välttämättä voi tehdä paljoa. Omenapuut voivat kuitenkin elää sienten kanssa vuosikymmeniä, joten yksi vaihtoehto voisi olla antaa puun olla ja seurata tilannetta.
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.