Miten pääsen eroon ripsiäisistä?

Kasvini ei voi hyvin. Kun tarkistin kasvin vointia, huomasin lehdissä pieniä ötököitä. Uskon että ne ovat ripsiäisiä. Miten pääsen ripsiäisistä eroon?
Plantagen

Kommentit

 • Todella ikävä kuulla, että kasviisi on ilmestynyt ripsiäisiä, jotka leviävät nopeasti. On tärkeää, että eristät kaikki kasvit, missä huomaat jälkiä tästä ötökästä. Tarkista kaikki kasvisi huolellisesti ja aloita torjunta heti. Luonnollinen aine ripsiäisiä vastaan on Neem-öljy.

  Valmista Neem-liuos näin:
  • 1 tl ruokaöljyä tai Neem-öljyä (luonnollinen kasvienhoitoaine)
  • 1 litra haaleaa vettä
  • 1 rkl vihreää suopaa
  Laita seos suihkepulloon ja suihkuta koko kasvi, myös multaan ja juuriin, jotta tuholaiset eivät pesiydy niihin. Käytä viikon välein, 1-2 kk ajan, kunnes et enää näe ötököitä.
  Nadja Hortonomi
 • Tilattiin porukalla Kiinanruusuja toukokuussa. Koko kesän ollaan kaikki tapeltu Ripsiäisiä vastaan mutta mikään ei tehoa ja kaikilla sama juttu. Mäntysuopalios on kokeiltu. Calypso suihke ja puikot. Viimeisenä raidia. Näistä ei mikään tehoa. Ei haluais menettää mut alkaa näyttää pahalta. 3 muulla kuoli kukat. Mulla vielä elossa 2 mutta tappelen Ripsiäisiä vastaan.
  Niina
 • Hei Niina!

  On todella ikävää kuulla, että sinun täytyy taistella ripsiäisiä vastaan. Koska ripsiäiset munivat kasvin lehtien soluihin, on erittäin tärkeää käsitellä kasvia useita kertoja. Neem-öljy on hyvä vaihtoehto, koska se estää ripsiäisten lisääntymisen, mutta on silti tärkeää käsitellä kasvia toistuvasti, koska uusia ripsiäisiä voi kuoriutua jatkuvasti.

  Voit myös harkita biologista torjuntaa ripsiäisiä vastaan, kuten petopunkkeja. Niitä voit hankkia Biotukselta.

  Onnea torjuntaan! 🍀
  Nadja Hortonomi
 • Hei, huomasin ripsiäiset maijojen lehdissä ja luin, että tosi moni suosittelee käyttää Substralin tuhohyönteispray. En ole kuitenkin löytänyt tietoja jos sitä saa käyttää jos kotona on lemmikki. Minulla on kissa, joka ei koskee ja ei syö kasveja, mutta mietin enemmän miten ilmassa oleva sprayin tuoksu voi vaikuttaa kissan hyvinvointia. Onko ok jos käsittelee kasvit kylpyhuonessa jossa ovi kiinni?  Ja kuinka pitkään pitää odottaa ennen kuin kissa saa mennä taas kylpyhuoneeseen?
  Kriss
 • Hei Kriss!

  Kiitos kysymyksestäsi. Substral tuhohyönteisspray ei kuulu valikoimaamme, joten minulla on vaikea saada lisätietoa siitä. Ainakin valmistajalta löysin tiedot, että aine on myrkyllinen ja käsittelyn jälkeen huoneistossa ei pidä oleskella. Sen jälkeen tila on tuuletettava huolellisesti puolen tunnin ajan käsittelyn jälkeen. Suosittelen tarkistamaan tarkemmat ohjeet pakkauksesta. ☺
  Nadja Hortonomi
 • Hei , kyselen tuttavan puolesta hänen luvallaan,tämä asiakas kävi plantagenin myymälässä,jossa näytti yksityiseltä myyjältä ostamaansa peikonlehteä,missä oli jonkin kasvituholaisen jälkiä. Kaupan myyjä oli nimennyt nämä "ötökät"  että ne ovat "piilokilpiäisiä".. Siis tuo nimi on aiheuttanut yleistä hämmennystä,sekä parhaatkin asiantuntijat kasviryhmissä ssanoo,ettei tuon nimistä ötökkää ole olemassakaan. Netin syövereistäkään ei löytynyt mitään tietoa mistään kasvituholaissivustoilta,eikä kuvakortistoista...Laitan kuvan näistä mustista pilkuista kasvissa.

  Tarja
 • Hei Tarja!

  Kiitos kuvastasi ja kysymyksestäsi. Piilokilpiäisiä ei taida olla olemassa, mutta kuvassa näyttää olevan ripsiäisten jälkiä. Toivottavasti tämä vastaus selventää asiaa! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.