Miten pääsen eroon ripsiäisistä?

Kasvini ei voi hyvin. Kun tarkistin kasvin vointia, huomasin lehdissä pieniä ötököitä. Uskon että ne ovat ripsiäisiä. Miten pääsen ripsiäisistä eroon?
Plantagen

Kommentit

 • Todella ikävä kuulla, että kasviisi on ilmestynyt ripsiäisiä, jotka leviävät nopeasti. On tärkeää, että eristät kaikki kasvit, missä huomaat jälkiä tästä ötökästä. Tarkista kaikki kasvisi huolellisesti ja aloita torjunta heti. Luonnollinen aine ripsiäisiä vastaan on Neem-öljy.

  Valmista Neem-liuos näin:
  • 1 tl ruokaöljyä tai Neem-öljyä (luonnollinen kasvienhoitoaine)
  • 1 litra haaleaa vettä
  • 1 rkl vihreää suopaa
  Laita seos suihkepulloon ja suihkuta koko kasvi, myös multaan ja juuriin, jotta tuholaiset eivät pesiydy niihin. Käytä viikon välein, 1-2 kk ajan, kunnes et enää näe ötököitä.
  Nadja Hortonomi
 • Tilattiin porukalla Kiinanruusuja toukokuussa. Koko kesän ollaan kaikki tapeltu Ripsiäisiä vastaan mutta mikään ei tehoa ja kaikilla sama juttu. Mäntysuopalios on kokeiltu. Calypso suihke ja puikot. Viimeisenä raidia. Näistä ei mikään tehoa. Ei haluais menettää mut alkaa näyttää pahalta. 3 muulla kuoli kukat. Mulla vielä elossa 2 mutta tappelen Ripsiäisiä vastaan.
  Niina
 • Hei Niina!

  On todella ikävää kuulla, että sinun täytyy taistella ripsiäisiä vastaan. Koska ripsiäiset munivat kasvin lehtien soluihin, on erittäin tärkeää käsitellä kasvia useita kertoja. Neem-öljy on hyvä vaihtoehto, koska se estää ripsiäisten lisääntymisen, mutta on silti tärkeää käsitellä kasvia toistuvasti, koska uusia ripsiäisiä voi kuoriutua jatkuvasti.

  Voit myös harkita biologista torjuntaa ripsiäisiä vastaan, kuten petopunkkeja. Niitä voit hankkia Biotukselta.

  Onnea torjuntaan! 🍀
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.