Miljoonakellon tuholaiset

Hei, parvekkeellani oleviin miljoonakelloihin on ilmestynyt kuvan mukaisia tuholaisia. Osaatteko sanoa mitä nämä olisivat ja miten ne saisi hävitettyä kasvista? Kiitos paljon jo etukäteen.
Sini

Kommentit

 • Hei Sini!

  Paras tapa torjua kasvien tuholaistartuntoja on varmistaa, että kasvit on sijoitettu niille sopiviin olosuhteisiin, missä kasvi saa lajille sopivasti valoa. Hyvällä hoidolla, kastelulla ja ravinteita antamalla vahvistat kasvin immuunijärjestelmää niin, että se on vähemmän altis tuholaistartunnoille.

  Suosittelemme, että eristät kasvin muista kasveista. Näyttää siltä että tuholaiset ovat kirvoja. Useimmille tuholaisille suosittelemme, että suihkutat tolu- tai suopaliuosta lehtien ylä- sekä alapinnalle. Sekoita 1-2 ruokalusikallista suopaa (keltainen tai vihreä) 1 litraan vettä. Älä koskaan suihkuta suopaliuosta auringossa seisoviin kasveihin, koska saippua voi polttaa lehtiä. Toista hoito viikon ajan 1-2 päivän välein. Erittäin voimakkaissa hyökkäyksissä voidaan seokseen lisätä myös etikkaa ja pahimmassa tapauksessa puutarhamyymälöiden torjunta-aineita.

  Voit lukea ohjeita myös täältä.

  Jos ei suopaluios vaikuta, ei valitettavasti ole muuta vaihtoehtoa kuin hävittää kasvi.

  Toivottavasti pääset tuholaisista eroon! Mukavaa kesää!


  Plantagen

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.