Siirry uusimpaan kommenttiin

Miksi kultapalmu kuivatti kaikki lehdet?

Palmussa on viherkasvimulta ja ollut altakasteluruukussa puolivuotta. Olen suihkutellut viikottain mutta ei ole auttanut.
Irene

Kommentit

 • Hei Irene,

  Ikävä kuulla, että kultapalmusi ei voi hyvin. Vaivaan voi olla monia syitä. Talvella tämä johtuu yleensä valon puutteesta ja kuivasta sisäilmasta. Palmuja on hyvä muistaa sumutella säännöllisesti haalealla vedellä ilmankosteuden nostamiseksi. Suihkuta kasvin lehtiä noin kerran päivässä ja katso, auttaako tämä. Älä anna periksi, vaan odota vielä ja katso, miten kevätvalo voi auttaa! ☀
  Nadja Hortonomi
 • no hei.olen hankkinut kultapalmun ja altakasteluruukun.nyt pitäisi se istuttaa.ymmärtääkseni tuo laitetaan ruukkuun siten,että vain reunoille laitetaan lisää multaa,ei pohjan ritilälle,jotta juuret lähtee kohti vesitilaa? mikä on jonkin aikaa,että kastellaan päältä?kuukausi,kaksi,puoli vuotta?? mistä tiedän,että kasvi on alkanut juuria suunnata alas vesitilaan irrottamatta sitä taas ruukusta???
  Harri
 • Hei Harri!

  Kiitos kysymyksestäsi. Altakasteluruukun käyttö on erinomainen valinta kultapalmulle. Voit lisätä multaa myös ritilään, riippuen ruukun koosta. Jos multapaakku istuu sopivalla korkeudella ruukussa ilman multaa ritilän päällä, voit lisätä multaa vain ruukun reunoille. Mutta juuret löytävät yleensä vesisäiliön nopeasti, vaikka multaa olisi ritilän päällä.

  Kastele kultapalmu aluksi päältä ja anna veden imeytyä multaan ja juuristoon. Voit jatkaa tätä kastelutapaa ensimmäiset viikot, ehkä jopa kuukauden. Tämän jälkeen voit siirtyä lisäämään vettä suoraan vesisäiliöön. Istutuksen jälkeen tärkeintä on seurata kasvin reaktioita ja tarvittaessa tehdä muutoksia kasteluun. Jos näyttää siltä, että kasvi ei saa riittävästi vettä vesisäiliöstä, saatat joutua kastelemaan päältä vielä muutamaksi viikoksi.

  Toivottavasti vastaukseni on avuksi! 🌿
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.