Marjojen viljely

Hei,
Haluaisin istuttaa puna-, musta- ja valkoherukkaa, karviaista, pensasmustikkaa, mansikkaa ja raparperia. Neuvoisitteko seuraavissa:
1) Mitä multaa tarvitsen?
2) Suosittelisitteko 2 eri pensasmustikkalajiketta ristiinpölytyksen varmistamiseksi?
3) raparperin ja mansikan istutan lavakaulukseen, muut istutan maahan kaivettuihin kuoppiin. Onko jotain mitä minun tulisi huomioida?

Muita huomioita?
Kiitos jo etukäteen vastauksistanne.

Yt, Pauliina
Pauliina

Kommentit

 • Hei Pauliina!

  Kiitos yhteydenotostasi ja mukavaa että haluat istuttaa marjoja!

  Mustikoille tarvitset Rodomultaa, löydät sen täältä. Muille marjoille voit käyttää puutarhamultaa tai yrtti- ja vihannesmultaa.

  Sadon varmistamiseksi on tärkeä istuttaa kahta eri pensasmustikkkalajiketta. Voit istuttaa esimerkiksi "Blue Crop" ja "Patriot".

  Ei tarvitse huomioida mitään erityistä raparperin ja mansikoiden istuttamisessa.

  Kastele istutuskuoppaa ja juuripaakkua reilusti ennen kuin täytät kuopan uudelleen istuttamisessa. Marjapensaita voidaan istuttaa milloin tahansa kasvukauden aikana. Vastaistutettu pensas tarvitsee runsaasti vettä koko ensimmäisen kasvukauden ajan. Pidä pensaiden ympäristöt vapaana ruohosta ja rikkakasveista. Pensaiden ympärillä olevan maan peittäminen esimerkiksi leikatulla ruoholla tukahduttaa rikkakasvit ja estää veden höyrystymisen pois. Levitä lannoitetta joka kevät ja täydennä lannoitteella keväällä ja kesällä.

  Jos sinulla tulee mieleen lisää kysyttävää, otathan meihin uudelleen yhteyttä.
  Mukavaa kesää!

  Plantagen
 • Hei,

  Jos istuttaa puna-, musta- ja valkoherukan sekä karviaisen ja pensasmustikan lavakaulukseen, tuleeko jotain huomioida?

  Lisäksi, onko sadolle kuinka haitallista, jos n. 5m päässä kulkee okt alueen suht pieni pihatie?

  Kiitos jo etukäteen vastauksistanne. 😊

  Yt, Pauliina
  Pauliina
 • Hei Pauliina!

  Kiitos yhteydenotostasi. Marjapensaiden istuttaminen lavakaulukseen on hyvin mahdollista. Lavakauluksessa tulee olla tarpeeksi tilaa, jotta jokainen kasvi saa riittävästi juurtilaa ja ravinteita. Käytä marjakasveille sopivia lannoitteita. Suositeltu etäisyys herukoille, pensasmustikoille ja karviaisille on noin metri.

  Pienen pihatien, joka sijaitsee noin 5 metrin päässä, ei yleensä pitäisi vaikuttaa merkittävästi kasvien kasvuun tai satoon. Jos tiellä on kuitenkin jatkuvaa liikennettä, pöly ja saasteet voivat laskeutua kasveille. Sade tai huuhtelu vedellä voi auttaa pitämään lehdet ja marjat puhtaina.

  Mukavaa päinvänjatkoa! 🌺
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.