Karhunvadelmassa seittejä
Ostimme parvekkeelle yhden karhunvadelman taimen, johon on ilmestynyt seittejä ja lehdet ovat alkaneet kuivua. Mikähän hyönteinen voisi olla kyseessä ja miten sen saisi häädettyä? En ole etsinnöistä huolimatta nähnyt kasvissa muuta kuin seittejä eli en tiedä, minkä näköinen tuholainen on kyseessä.
Seuraa viestiä
1
seuraajaa
Kiitos yhteydenotostasi! Autamme mielellämme sinua selvittämään, mikä hyönteinen voisi olla. Voisitko ystävällisesti lähettää meille kuvia, miltä kasvi ja miltä seitet näyttävät.
Palaathan tiedoilla, jotta voimme selvittää asiaa.
Hei! Tässä liitteenä muutamia kuvia, toivottavasti saatte näistä jotain selvää. Suihkutin kasviin hiukan vettä ennen kuvien ottamista, jotta seitit näkyisivät paremmin.
terv. Laura
Näyttää siltä, että tuholainen on Vihannes- tai kehrääjäpunkiki. Ne ovat hämähäkkimäisiä eläimiä, jotka elävät lehtien alapinnoilla imemässä kasvinestettä. Imetyistä solut näkyvät keltaisina pisteinä lehden päällä. Lopuksi lehdestä tulee kokonaan keltainen ja se kuihtuu.
Vihannespunkit kehräävät seittiä, joita pitkin ne levittäytyvät. Ne viihtyvät lämpimissä ja kuivissa ympäristössä.
Näillä ohjeilla voit päästä tuholaisista eroon.
- Eristä kasvi ja pyyhi alusta, jolla kasvi seisoi välttääksesi tuholaisten leviämisen muihin kasveihin.
- Nitistä käsin kaikki huomaamasi tuholaiset, erityisesti lehtihangoissa. Tarkista myös lehtien alustat ja silmut. (Voit käyttää myös teippirullaa.)
- Huuhtele kirvat pois vedellä. Poista sellaiset osat, joissa on tuholaisia, kuten esimerkiksi latvat.
- Suihkuta huolellisesti koko kasvi ja käytä reilusti suopavettä viiden päivän välein, kunnes tuholaiset ovat täysin poissa. Käsittelyä on toistettava, sillä uusia munia ilmestyy tasaisesti. Ole tarkka, että käsittelet koko kasvin. Suopavesi tukahduttaa kirvat, jotka hengittävät ihon läpi.
Suopavesiresepti- ½ dl vihreää suopaa
- 1 litra vettä
- Voit myös lisätä muutaman tipan punaista spriitä, joka kuivattaa kirvat, mutta se voi aiheuttaa kasveihin palovammoja etenkin aurinkoisella säällä. Käytä liuosta pelkästään varjossa ja kokeile ensin pienelle alueelle, sillä kaikki kasvit eivät kestä spriitä.
Jos nämä vinkit ei vaikuta tuholaisiin, valitettavasti kasvin on heitettävä pois.Toivottavasti pääset tuholaisista eroon! Mukavaa kesää!