Siirry uusimpaan kommenttiin

Kahvipuu, lehdet ruskettuu ja kuivuu kärjestä ja reunoilta

Kahvipuun lehdet ruskettuu ja kuivuu kärjestä ja reunoilta
Onko kastelussa vikaa?
Onko kasvi saanut liian vähän ravinteita?
Onko ruukku liian pieni?
Auttaisiko mullan vaihto?

Tytti

Kommentit

 • Hei Tytti,

  Kiitos yhteydenotostasi. Kahvipuun ruskeat lehdet voi johtua useammista eri syistä, kuten liian kuivasta sisäilmasta, liikaa kalkkia vedessä, liian runsaasta tai liian vähäisestä kastelusta.

  Kannattaa tarkistaa nämä asiat:
  1. Kasvia on mahdollisesti kasteltu virheellisesti. Tarkista, onko ruukku painava tai kevyt. Jos se tuntuu painavalta, voi se viitata siihen, että kasvi on saanut liikaa vettä. Jos multa on märkää, voit vähentää kastelua niin, että multa pysyy vain sopivan kosteana. Jos multa on täysin kuiva, voit harkita kastelua hieman useammin. Kosteusmittarista näkee myös nopeasti ja kätevästi, kaipaavatko kasvit kastelua.
  2. Ilmankosteus - kahvipensas viihtyy kosteassa ilmassa, varmistaa että sisäilma ei ole liian kuiva. Suihkuta kasvin lehtiä noin kerran päivässä ja katso, auttaako tämä.
  3. Tarkista, onko kahvipuun ruukku liian pieni. Nosta kasvi ruukusta ja katso, onko juurilla tarpeeksi tilaa. Jos ruukku on täynnä juuria, saatat joutua istuttamaan kasvin uudelleen vähän suurempaan ruukkuun ja lisätä sille uutta multaa.
  4. Kahvipensas ei pidä kalkista. Jos multa on liian kalkkipitoista se voi johtaa ravinteiden imeytysongelmiin. Vaihda mullan ja kastele sadevedellä.
  Toivottavasti kahvipensas voi paremmin näillä ohjeilla!
  Nadja Hortonomi
 • Sama ongelma ja n. 40 vuotta vaha kahvipuu ei tunnu reagoivan enää veden lisäämiseen. Olen vaihtanut ruukun ja mullan, mutta en tiedä, onko juuret sitten vioittuneet. Lehdet kuivuvat ja vesi ei enää nosta niitä kuin ennen. Onko kasvi jo liian vanha?
  Sari
 • Hei Sari!

  Kiitos kysymyksestäsi. Kahvipuut voivat elää pitkään, jopa satoja vuosia, kunhan niitä hoidetaan asianmukaisesti. Jos kasvi ei reagoi veden lisäämiseen ja lehdet kuivuvat, se voi olla merkki siitä, että juuret eivät enää pysty ottamaan vettä tehokkaasti, esimerkiksi juurimädän takia tai että kasvi on kärsinyt jostakin muusta stressitekijästä.

  Voit yrittää karsia kasvin ylempää osaa ja leikata sen juuristoa, jos epäilet, että juuret ovat vaurioituneet. Lisäksi varmista, että kasvi saa sopivasti valoa, mutta vältä altistamasta sitä suoralle auringonvalolle, joka voi lisätä kuivumista.

  Toivottavasti vastaukseni auttaa!
  Nadja Hortonomi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.